DOKTOR GYS
Workshops og Events med et tvist
Doktor Gys logo
  ARRANGEMENTER  
  ● For biblioteker
● For skoler og klubber
● For rollespils foreninger
● Kurser i special effekter
Film workshops
● Alle arrangementer
 
  OM OS  
  ● Kontakt og booking
Ideologi og baggrund
 
  INSPIRATION  
  ● Blog
Kun for nørder
Bøger om Film og Effekter
 
 
 
Doktor Gys filmworkshops
Film Tema dage

    KORT BESKRIVELSE
Lav film med Doktor Gys.


Lav kort og dokumentarfilm på Film Tema Dagene.

Lær at lave portræt- og interviewfilm på Film tema Dage.

De færdige film eksporteres til nettet og forskellige mobile platforme.

Bliv filmstar for en dag.

BOG: Lav Film eller TV der er værd at se.
Undervisningsbog om at
lave Dokumentarfilm
 
Bog: Lav Gyserfilm med special effekter.
Undervisningsbog om
at lave Gyserfilm


Bliv Filmstar for en dag.
Prøv også denne FILM Event.
  Som folkeskole, privatskole, forening, klub eller institution kan i her sammensætte et temaforløb og program bestående af vores forskellige relevante filmworkshops. Vi holder workshops i øjenhøjde med børn og unge som omfatter filmprocessen fra idé og manuskriptskrivning og processerne under optagelsen til redigering af selve filmen. Hver workshop varer 3 timer.

Her er en oversigt over vores tema-workshops:


WORKSHOP 01: Skriv et filmmanuskript
Lær de grundlæggende principper for at skrive et filmmanuskript til en kortfilm. Der undervises i beretterkurven, aktantmodellen og udviklingsforløb for rollerne i en fortælling.


WORKSHOP 02: Drama & skuespil på en kortfilm
Et lyn drama-kursus i at spille skuespil på jeres egen lommefilm. "Don't tell it- show it", overdriv ikke og kig aldrig i kameraet. Der skal være noget på spil ellers er det kedeligt og hvis der bliver kastet en bananskrald i en film, skal der være nogen der glider i den på et tidspunkt.


WORKSHOP 03: Special effects-sminke
Lær grundlæggende special effects-sminke til Jeres kortfilm. Et blåt øje, en blodig skrammer eller et godt skudhul sætter prikken over oplevelsen hvis i laver en action-film, en gyserfilm eller en film hvor nogen bare slår sig. Ved denne workshop tillægges materiale udgifter til filmsminke.


WORKSHOP 04: Bliv en god lommefilm-fotograf
Hvis du filmer med en mobil-telefon, så hold kameraet vandret. Komponér dit billede, få fylde og sæt lys hvis du filmer indedørs. Lær 360 graders reglen og få styr på fokus og hvidballance.


WORKSHOP 05: Grundlæggende videoredigering
Lær de overordnede redigerings-regler når i skal klippe jeres film. Uanset om i klipper filmen på Moviemaker, I-movie eller et andet klippe-program, er teknikken og metoderne bag en god redigering, det samme.


WORKSHOP 06: Redigering med Premiere Pro
For de større klasser eller et voksen hold, tilbydes et professionelt kursus i redigering med Premiere Pro. Det forudsætter at i selv har computere og det nødvendige software installeret. Premiere Pro gennemgås helt fra bunden til de avancerede funktioner som programmet tilbyder.


WORKSHOP 07: Overordnet kortfilm (lidt af det hele)
Som Instruktør, producer og produktionsleder, skal man have overblik over alle funktionerne i en film-produktion. Også selvom det er en kortfilm. Få overblik over alle processerne og hvordan en produktion styres fra idé til biograflærred.


WORKSHOP 08: Lav en dokumentarfilm
Ønsker i at producere eller øver jer i at lave små dokumentarfilm eller portrætprogrammer, er der en hel masse tricks og viden om at lave film der er langt mere seværdigt end en almindelig amatøfilm. Workshoppen gennemgår teknikker til at betjene det tekniske udstyr men i høj grad om tilrettelæggelsen af filmen uanset om det er dokumentar eller et portræt.


Varighed: 1-3 dage.
Antal deltagere: 12-25 pr. hold.
Aldersgruppe: 9 - 16 år.
Hvor: Hos jer.
Pris: Fra Kr. 2.500,- (per workshop)

Beløbene er ex. moms og transport.

UDDYBNING OMKRING FILMDAGE
Filmmediet er forlængst blevet en del af de unges hverdag og mange unge producerer små kortfilm som flittigt postes på sociale medier som: Youtube, Facebook og Instagram.

Begreber som: Youtuber og Videoblogger er ord som ikke fandtes for blot få år siden og listen over småprogrammer, også kaldet Aps, til at redigere film på mobile enheder fylder hurtigt downloadlisten. Men det er de unge fuldt på hjemmebane med og gør det iøvrigt i en hastighed hvor garvede filmfolk har svært ved at følge med.

Ikke desto mindre er der en grundlæggende kundskab om videoproduktion man skal vide for at lave en god video. Og det uanset om det er en: Se-hvad-jeg-kan-video, en musikvideo, en gyserfilm, kortfilm, en dokumentarfilm eller en reklamefilm for et produkt.

Vi har også en undervisningsbog der tilbydes som klassesæt, "lav film eller TV der er værd at se". Bogen kan købes til meget nedsat pris ved booking af workshop.