DOKTOR GYS
Workshops og Events med et tvist
Doktor Gys logo
  ARRANGEMENTER  
  ● For biblioteker
● For skoler og klubber
● For rollespils foreninger
● Kurser i special effekter
Film workshops
● Alle arrangementer
 
  OM OS  
  ● Kontakt og booking
Ideologi og baggrund
 
  INSPIRATION  
  ● Blog
Kun for nørder
Bøger om Film og Effekter
 
 
 
Doktor Gys arrangement
Mordgåde Event

    OPKLAR MYSTERIET
Mordgåden. Opklar mysteriet om den afhuggede hånd.

Se intro filmen her:
En mordgåde-event for børn og unge til biblioteker, skoleklasser og kulturhuse. For at opklare mysteriet, skal man finde de skjulte sider fra dagbogen, tyde koder, analyssere bevismaterialerne og diskuttere med sin gruppe hvilke bevismaterialer der tegner henholdsvis for eller imod de 3 anklagede.

  Hvem myrdede Oscar Johansen? Politiet fandt hans afhuggede hånd som naboens hund havde gravet ned i en have. Der er 8 indvolverede og 3 anklagede: Skolelæreren, købmanden eller byens kloge kone.

En mordgåde-event for biblioteker, skoleklasser, kulturhuse og biblioteker. For at opklare mysteriet, skal man finde de skjulte sider fra dagbogen, tyde koder og fingeraftryk, analyssere bevismaterialerne, læse politiets journaler og diskuttere med sin gruppe hvilke bevismaterialer der tegner henholdsvis for eller imod de 3 anklagede.

Vær med i opklaringen og hør den forfærdelige historie om mordet.

Varighed: 3 timer.
Deltagere:Skoleklasser eller grupper.
Aldersgruppe:8-15 år.
Hvor: Hos jer.
Pris: Kr. 2.750,-

Prisen er ex moms og transport.


 

    UDDYBENDE DETALJER
Opklaringskontoret hvorfra bevismaterialerne findes.

Bevismaterialer til mordgåden. En Doktor Gys-event.

Detektivens hemmelige bog med alle beviserne til mordgåden.

Kassen med bevismaterialerne for mordgåden samt mordvåbenet,
  Der er 3 anklagede i mordgåden: En skolelærer, en købmand eller byens mystiske spåkone. Skolelærerens hus brændte ned og de fleste beviser forsvandt på mystisk vis og hvordan var skolelærerens relation til afdøde Oscar Johansen? Købmanden er en temperamentsfuld herre som mener at afdøde havde stjålet varer fra hans butik, men købmanden har selv en hemmelighed som ingen i byen kender til. Sønnen til byens kloge dame var altid uvenner med den afdøde. Det siges at den kloge kone både havde truet og kastet en forbandelse på den afdøde da han var i live.

Bevismaterialerne er samlet i en sort kasse og politiet har fundet fingeraftryk, blodpletter og et mystisk pulver på de forskellige bevismaterialer som bl.a. omfatter en økse, en afhugget hånd og en dagbog bland mange.

For at opklare mysteriet, skal man finde de skjulte sider fra dagbogen, tyde koder, analyssere bevismaterialerne og diskuttere med sin gruppe hvilke bevismaterialer der tegner henholdsvis for eller imod de 3 anklagede.

Mordgåde-mysteriet er et arrangement som først og fremmest er rettet til biblioteker, kulturhuse og skoler, men kan også afvikles for mindre virksomheder eller afdelinger i en større virksomhed. For at have et godt flow skal i være 3-5 i hver gruppe. Er i en skoleklasse og det f.eks. foregår i et kulturhus eller på et bibliotek, fungerer det godt med en klasse med 20-30 elever som bliver opdelt i 4-6 grupper. Arrangement varighed er 3 timer.


PRAKTISK
Såden kommer det til at foregå: Mord-gåden og posterne (de forsvundne sider fra dagbogen) skal sættes op on location hos jer. Dette tager en omkring en time til halvanden. I skal sørge for et stort bord, en stol og et samlingssted hvor der er fællesbreafing før mordgåden kan skydes igang. Hvis i har en gammeldags lænestol i et lokale med bogreoler, en standerlampe og en pejs er det helt perfekt til at skabe en ægte Sherloc Holmes-stemning. Men et stort bord og en kontorstol kan sagtens gøre det. Janus Vinther, også kendt som Doktor Gys, indretter et mindre "opklarings-kontor" med bevismaterialerne i den sorte kasse og den store skumle journal-bog hvor mordsagens akter og uddybbende forklaringer til bevismaterialerne står skrevet.

Når alle er samlet til fællesbreafing, bydes velkommen med en fortælling om et lille samfund i en by der er så lille at den ikke er værd at nævne på et landkort. Byen lægger jord til en skole, en købmand, en traktormekaniker og en kunsthandler og ca. 2000 indbyggere når man tæller de yderste marker med. Som alle andre samfund har byen sine egne myter og sagn herunder et brutalt mord som aldrig blev opklaret.

Grupperne kommer nu en efter en hen til Doktor Gys på "opklarings-kontoret", hvor de får uddelt en kodebryder og et clue som er den første angivelse af hvor de forsvundne sider fra dagbogen er skjult on location. Der er 10 poster ialt med sider fra dagbogen. På disse sider er det en kode som skal tydes ved hjælp af kodebryderen. Den oversatte kode er citater som er brudstykker af hændelsesforløbet. Der er også en henvisning til et nummer og nummeret matcher de kodenumre der er på de forskellige bevismaterialer som er gemt i den sorte kasse.

Grupperne vender tilbage til Doktor Gys på "opklarings-kontoret" hver gang de har brudt en kode fra dagbogens sider, for at se et bevismateriale fra kassen og for at høre nærmere beskrivelse, om bevismaterialet fra den store journal-bog. Gruppen sendes herefter ud på ny med et nyt “clue” for at finde næste dagbogs-side.

Efterhånden som grupperne har fundet alle 10 poster og brudt koderne (dette plejer at tage 2-2½ timer), sætter de sig ved et bord og diskutterer bevismaterialer, koder, citater og teorier. Som hjælp kan de komme tilbage til Doktor Gys’ bord hvor han læser udvalgte detaljer op om mord-opklaringen. Når alle grupperne er klar, mødes alle ved samlingsstedet og hver gruppe fremlægger deres teori om hvem de mener er morderen. Herefter læser Doktor Gys opklaringen op som står på de sidste sider af den store bog. Hvilken gruppe opklarer mordet og kan genfortælle hændelseforløbet?